Brankář sezony | Útok na šestou trofej a strůjce historického "treblu"

Ceny Českého florbalu | Brankář sezony 2023/2024 | foto: Český florbal

Už 14. června proběhne v Praze vyhlášení Cen Českého florbalu. Dalšími finalisty, které si představíme, jsou zástupci nejlepších mužských brankářů. O vítězství bojují stálice s pěti výhrami v kapse a dva bývalí kolegové.


Lukáš Bauer
  • Předvýběr.CZ Florbal MB

Pět vítězství v anketě Brankář sezony a stále nemá dost. Česká gólmanská legenda Bauer znovu míří za obhajobou svého prvenství a znovu je to po úspěšné superligové sezoně. Maskovaná opora Mladé Boleslavi významně pomohla svému týmu ke druhému místu v tabulce a i když to v superfinále proti rozjetému Tatranu neklaplo, boleslavští florbalisté v zádech s Bauerem si mohli na krk pověsit velmi cenný stříbrný kov. Není tak divu, že je tento gólman znovu mezi jmény na soupisce českého národního týmu připravujícího se na mistrovství světa ve švédském Malmö.

Mladoboleslavský Lukáš Bauer čelí šanci Vítkovic v semifinále Livesport Superligy | foto: Martin Flousek/Český florbal

Tomáš Jurco
  • ESA logistika Tatran Střešovice

Podruhé za sebou se v top trojici objevuje také první brankář střešovického Tatranu. Jurco, který se minulý rok umístil na druhém místě ankety o nejlepšího gólmana, se do finálního výběru probojoval po snové sezoně, v níž dovedl svůj kádr k historickému "treblu". Vychytaná vítězství v Poháru mistrů, Poháru Českého florbalu a také v Livesport Superlize řadí maskovaného muže ve střešovickém dresu, který se uchytil i v národním týmu, na horkého kandidáta na výhru tohoto prestižního ocenění.

Tomáš Jurco slaví vítězství v Poháru mistrů 2023/24 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Lukáš Kříž
  • EräViikingit (Fin.)

Ve finální nominaci nejlepších brankářů sezony 2023/24 nechybí ani Kříž, který vloni bral třetí místo. Po jeho přechodu do finské nejlepší florbalové soutěže se mu v dresu Vikingů i přes dvě zranění dařilo a pomohl jim k udržení v F-Liize i pro další ročník. Svými výkony si Kříž vysloužil místo také na nominační listině mužské reprezentace do 23 let, kterou čekají zajímavé herní prověrky. Hned na startu sezony v září navíc absolvoval první zkušenosti v národním týmu, když vyrazil s Berkovým výběrem na turnaj do Lotyšska.

Brankář Lukáš Kříž v zápase finského klubu EraViikingit | foto: EräViikingit Helsinki

Další pořadí TOP 10

4. Hodík Karel (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
5. Souček Lukáš (1.SC TEMPISH Vítkovice)
6. Beneš Martin (ACEMA Sparta Praha)
7. Mück Daniel (FbŠ Bohemians)
8. - 9. Futschik Mikuláš (TJ Sokol Královské Vinohrady)
8. - 9. Chlad Petr (FBC Liberec)
10. Binder Jan (FBC ČPP BYSTROŇ GROUP OSTRAVA)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se