Druhý den EFT: Švédové plní roli favorita i po druhé třetině, Čechům se ale podařilo snížit

Česká reprezentace bojuje ve svém druhém utkání na EFT proti Švédsku | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Po juniorech, kterým se podařilo švédského protivníka udolat na nájezdy, se podruhé na EFT představí také muži. V pravé poledne padne úvodní buly duelu, ve kterém Češi vyzvou výběr Tre Kronor. Podaří se národnímu týmu napravit včerejší smolnou prohru proti domácímu Finsku? Utkání můžete sledovat živě na platformě Českého florbalu.


Česko - Švédsko -:- (0:2, 2:3, -:-)

Oproti úvodnímu duelu proti Suomi dnes nastoupí svěřenci Jaroslava Berky s některými změnami v sestavě. Mezi tři tyče se tentokrát postaví Tomáš Jurco. Úplně nové složení dostala také třetí česká formace. Začátek utkání se nesl ve velkém tempu, mnoho střeleckých příležitostí jsme však neviděli. Skóre se měnilo až ve třinácté minutě. Po vyloučení Filipa Formana se po skvělé kombinaci v přesilové hře prosadil Ludwig  Persson. Druhý úder přišel z čepele Albina Sjögrena, který parádním projektilem vymetl všechny pavučiny z branky Tomáše Jurca.

Prostřední část klání nezačala pro Čechy vůbec dobře. Do tříbrankového vedení poslal seveřany Arvid Äse. V čase 27:23 svítilo na světelné tabuli haly ve finské Raumě už skóre 0:5. To donutilo kouče Jaroslava Berku sáhnout po oddechovém čase. Volba timeoutu se zanedlouho ukázala jako úspěšná. Nejprve se prvním českým gólem v zápase prezentoval Adam Zubek, když do sítě dorazil svou předcházející střelu. Na 2:5 snižoval po asistenci Filipa Langera v přesilové hře Matěj Havlas. 

Sestava Česka: Jurco (Bauer) - Němeček (C), Šindler, Beneš, Suchánek, Zouzal, Šebek, Meliš, Zakonov - Langer, Havlas, Hanák - Forman, Rýpar, Delong - Tomašík, Zubek, Kreysa - Besta

MATCH CENTER | ŽIVÝ PŘENOS

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.