Fair play moment sezony! Vyber vítěze v nové anketě

Ceny Českého florbalu | Fair Play moment | foto: Český florbal

Galavečer Českého florbalu nabídne 14. června vyhlášení nové ankety. V rámci udílení Cen Českého florbalu můžete rozhodnout a držiteli ocenění za fair play moment sezony. V uplynulých týdnech jste mohli posílat své příběhy a návrhy, níže je jejich výčet. Hlasování bude ukončeno ve středu 5. června ve 23:59 hod.


Marek Beneš (odvolané trestné střílení)

Tento fair play moment zarezonoval již v průběhu sezony. Kapitán střešovického Tatranu v osmém kole Livesport Superligy unikal po výhozu od brankáře do šance, ale nezakončil. Rozhodčí signalizovali trestné střílení za faul bránícího hráče Black Angels, Marek Beneš však přispěchal s vysvětlením, že se nejednalo o faul a míček mu byl odebrán čistým způsobem. Stalo se tak za stavu 9:0 pro Tatran.

Tomáš Čajan (přiznaný gól)

Na tento fair play moment upozornili rozhodčí utkání 3. ligy dorostu mezi týmy Sparta Praha RED a Žraloci Příbram, které se odehrálo 6. dubna v radlické sportovní hale. V čase 21:25 za stavu 2:2 se míček vystřelený z hole hráče Sparty odrazil od tyče, což signalizovali právě rozhodčí utkání a stejně tak situaci viděli i hráči na hřišti, kteří pokračovali ve hře. Bezprostředně nato se ovšem ozval trenér Příbrami Tomáš Čajan, který měl lepší výhled na dráhu letu balonku a potvrdil rozhodčím, že míček se odrazil od zadní tyče. Gól byl po krátké poradě s oběma týmy uznán, Příbram nakonec duel prohrála 3:6. "Je to dobrý příklad především dětem, že je lepší prohrát čestným způsobem, než odepřít soupeři regulérní gól," napsal k situaci rozhodčí Christian-Marcel Kušnirák, který na férové počínání trenéra upozornil.

Ella Endlová (odvolané vyloučení)

Trenér starších žákyň Znojma Miroslav Kuřítka upozornil na férové chování své svěřenkyně Elly Endlové. Kapitánka Znojma byla za stavu 4:3 pro svůj tým v zápase o bronz proti Židenicím v rámci Final Four Ligy starších žákyň – skupina 6 faulována. Její tým mohl získat výhodu a přerušit tak narůstající tlak soupeřek, které se hnaly za vyrovnáním. Endlová však rozhodčím vysvětlila, že se jednalo o čistý zákrok a sudí následně signalizované vyloučení odvolali. Znojmo se s tlakem Židenic nakonec vypořádalo i bez přesilovky a slavilo vítězství po triumfu 6:3.

Kristýna Kleknerová a Anna Vobořilová (přiznaný gól)

Fair play moment ze zápasu 1. ligy žen poslala kapitánka pražské Sparty Kateřina Vránová. Ta se svým týmem čelila týmu z Nového Strašecí. Za vyrovnaného stavu 3:3 vstřelila v čase 23:21 Nicol Jakešová vedoucí gól svého celku. Rozhodčí ale předtím odpískali zákrok, který se stal na druhé straně brankoviště a s gólovou situací neměl nic společného. Hráčky domácího Nového Strašecí Kristýna Kleknerová a Anna Vobořilová ale rozhodčím potvrdily, že branka padla regulérně a ti po krátké poradě nakonec gól uznali. Utkání došlo za stavu 6:6 do prodloužení a rozhodl jej až nastavený čas.

Matyáš Krejčí (přiznaný gól)

Další fair play moment ze 3. ligy dorostenců. Tentokrát se férově zachoval brankář Matyáš Krejčí, který působí v celku Horní Počernice Orka. V utkání s rezervou střešovického Tatranu zakončil po objetí branky Oliver Pešina. Míček zachytil brankář Orky těsně za brankovou čarou. Okamžitě se přihlásil rozhodčím, že míček byl za čarou celým objemem. Gól byl uznán, jeho tým i přesto dovedl střetnutí do vítězného konce a triumfoval 5:3.

Martin Křivánek (přiznaný gól)

Momenty fair play se dějí i mimo kolbiště oficiálních soutěží pořádaných Českým florbalem. V rámci Orelské ligy, kterou pořádá organizace Orel, se v kategorii dorostenců čestně zachoval Martin Křivánek hrající za Orel Nové Město na Moravě, který ale jinak působí v dorostenecké lize v barvách Bulldogs Brno. Za stavu 0:0 na finálovém turnaji vstřelil soupeř gól, avšak rozhodčí signalizoval tyč. Právě Křivánek ale přiznal, že balonek byl v brance. Jeho tým byl nakonec za férové chování odměněn, neboť duel nakonec vyhrál 2:1 a bral celkové druhé místo.

Josef Loučka (fair play gesto k rivalovi)

Hned několikrát se mezi fair play momenty objevilo jméno Josefa Loučky. Florbalista brněnského Hattricku předvedl ukázkový respekt k soupeři po finálovém utkání na MČR starších žáků. Na něm Hattrick porazil svého městského rivala Bulldogs Brno. Loučka, který se na vítězství 7:1 podílel pěti body (2+3) po skončení duelu zamířil k soupeři Petrovi Úlehlovi. Na níže přiložené fotce je zachycen, jak hráče svého velkého městského rivala drží kolem ramen a utěšuje jeho žal z kruté porážky ve finálovém klání.

Fair play moment: Josef Loučka (Hattrick Brno) utěšuje soupeře Petra Úlehlu (Bulldogs Brno) po finále MČR starších žáků | foto: Jan Vlach/Český florbal

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se