Kladno získalo další jména, ženskou složku ostravského FBC posiluje Prouzová

Souboj v druhém zápase finále 1. ligy mužů mezi Kladnem a Bulldogs Brno | foto: Kanonýři Kladno

Ženy ostravského FBC vítají ve svém realizačním týmu novou posilu, kterou je trenérka Petra Prouzová. Změny nastávají také na soupisce nováčka z Kladna, který před svou premiérovou sezonou v Livesport Superlize přivádí dva nové hráče.


Prouzová jde do ostravského FBC

Ženská složka klubu FBC Ostrava získává do svých řad velmi silnou posilu, z Brna k ní totiž míří známá trenérka Petra Prouzová. Nejvýznamněji se tato koučka podepsala pod klub Židenic, který se pod jejím vedením těšil velkému úspěchu zejména v sezoně 2019/20. Od té doby působila v konkurenčním Hattricku Brno a nyní se vydává do Ostravy.

V klubu FBC Ostrava bude Petra Prouzová působit jako hlavní trenérka starších žákyň a asistentka dorostenek a juniorek. Kromě toho doplní také lavičku ženského A-týmu, kde bude asistovat hlavnímu trenérovi Jakubu Robenkovi. Klub o jejím příchodu informoval na svých webových stránkách.

"Spolupráci s ostravským FBC tak trochu "spískala" Lenka Remešová (česká brankářka působící ve švédské nejvyšší ženské soutěži - pozn. red.), která mi kdysi po mém ukončení práce v Židenicích prozradila, že by si mě Kuba (hlavní trenér Jakub Robenek - pozn. red.) dokázal v FBC představit. Mezitím jsem už ale byla domluvená na spolupráci s Hattrickem. Každopádně mě Kubův zájem potěšil i překvapil. A když na sebe pak v letošním play-off dorostenek týmy FBC Ostrava a Hattrick narazily, Kuba mi zájem potvrdil. A pak věci dostaly rychlý spád," prozrazuje Petra Prouzová v rozhovoru pro klubový web.

Kladno lovilo na Chodově

Po zisku velkých jmen oznamuje kádr Kanonýři Kladno další dvě posily. Z pražského Chodova k němu přicházejí mladíci Jakub Dufek a Matěj Netrefa.

V případě prvního jmenovaného nejde o velkou novinku, neboť Jakub Dufek započal svou florbalovou kariéru právě na Kladně. Po odzkoušení Chodova a Startu98 a postupu Kanonýrů do elitní mužské soutěže se tedy nyní vrací zpátky domů a posiluje již tak nabité řady kladenského týmu.

Kromě něj se do Kladna vydává také Matěj Netrefa, který zatím sbíral zkušenosti zejména v prvoligovém Startu98. Tam se stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu, když nasbíral 26 bodů za 18 branek a 8 asistencí a do Kladna tak přináší zejména střeleckou sílu. O přestupu obou mladíků klub informoval na svých webových stránkách.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se