MVP mužů | O nejužitečnějšího hráče superligy svádí boj dvě nestárnoucí legendy s hvězdou Tatranu

Ceny Českého florbalu: MVP Livesport Superligy 2023/24 | foto: Český florbal

Již 14. června v Praze proběhne tradiční vyhlášení ankety Ceny Českého florbalu. Chvíle dojde mimo jiné i na ocenění nejužitečnějšího hráče (MVP) Livesport Superligy pro sezonu 2023/24. V této anketě jako jediné hlasují jen samotné florbalistky a florbalisté. Koho poslali mezi finálovou trojici a kdo figuruje na čtvrté až desáté pozici?


Marek Beneš 
  • ESA logistika Tatran Střešovice

Zastoupení 26letého chodovského odchovance ve finálovém trojlístku ankety o nejužitečnějšího hráče Livesport Superligy jistě nikoho nepřekvapí. S kapitánskou páskou na ruce dovedl střešovický Tatran k senzačnímu treblu, a nesmazatelně se tak zapsal nejen do klubové historie. Účastník čtyřech seniorských světových šampionátů, ve kterých se dvakrát probojoval do All Stars týmu turnaje, se letos v anktetě Ceny Českého florbalu uchází také o hvězdu sezony, kterou volili sami fanoušci. 

Radost v podání Marka Beneše z Tatranu během BigBoard Superfinále 2024 | foto: Český florbal

Jiří Curney 
  • ACEMA Sparta Praha

Nestárnoucí legenda. Taková definice náleží velezkušenému Jiřímu Curneymu, který vloni touto dobou bojoval se zákeřnou nemocí a nebylo vůbec jisté, zda se ještě k florbalu vrátí. 34letému špílmachrovi pražské Sparty se podařilo ukázat záda všem jeho konkurentům a s neskutečnými 78 body (37+41) v šestadvaceti utkáních a opět po čtyřech sezonách ovládl bodování základní části nejvyšší soutěže. Odchovanec třineckého florbalu se navíc na nejvyšší úrovni rozhodně končit nechystá a jsme všichni velice zvědaví, kam až posune svůj pravděpodobně nepřekonatelný rekord v počtu superligových bodů v historii.

Sparťanský kanonýr Jiří Curney při klání Livesport Superligy | foto: ACEMA Sparta Praha

Milan Tomašík 
  • Předvýběr.CZ Florbal MB

Třetím finalistou, jenž se bude ucházet o titul MVP Livesport Superligy, není nikdo jiný než Milan Tomašík z Mladé Boleslavi. 35letý veterán patřil, tak jak už je nějakou dobu zvykem, mezi hlavní tahouny týmu z města automobilů, který dovedl s kapitánskou páskou na paži až do O2 areny. Rodák z Ostravy v základní části superligy zazářil s 58 bodíky (32+26) a dalších třináct (5+8) jich přidal také v play-off a vysloužil si pozvánku na reprezentační kemp. 

Mladoboleslavský kapitán Milan Tomašík během BigBoard Superfinále 2024 | foto: Český florbal

Další pořadí TOP 10

4. Hanák Tomáš (ESA logistika Tatran Střešovice)
5. Havlas Matěj (ESA logistika Tatran Střešovice)
6. - 7. Delong Adam (Předvýběr.CZ Florbal MB)
6. - 7. Jurco Tomáš (ESA logistika Tatran Střešovice)
8. Wiener Vojtěch (FBC Liberec)
9. Krbec Mikuláš (ACEMA Sparta Praha)
10. Ondrušek Tom (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se