Pecka pro Kladno! Nováček zlanařil gólmana Haleše

Martin Haleš se stal posilou Kladna | foto: Kanonýři Kladno

Kladenští florbalisté oznámili příchod zkušeného brankáře Martina Haleše, který doposud působil v Pardubicích. Muž, který vyčapal historicky první juniorský titul mistrů světa, si poprvé vyzkouší jiné superligové angažmá.


Zkušený superligový gólman, který se před dvěma lety objevil i v seniorské reprezentaci, vytvoří dvojici s Jakubem Janouškem. "Na spolupráci se moc těším," řekl Haleš, který už se intenzivně zapojil do kladenské přípravy.

Pro Kanonýry bylo posílení na postu brankáře jednou z priorit, neboť Ivan Ponomarev se po postupové sezoně stal spíše "přítelem na telefonu", a tak vedení klubu hledalo k Jakubu Janouškovi zkušeného borce. A tím Haleš, který do nejvyšší soutěže naskočil už v juniorském věku a teď má na kontě 135 odchytaných zápasů v superlize, bezesporu je.

"Potřebovali jsme brankáře, který má zkušenost s těžkými zápasy a zároveň je dlouhodobě prověřený superligou. Jsme přesvědčeni, že v Martinovi, který byl navíc letos součástí kádru reprezentace do 23 let, právě takového brankáře nacházíme. Věřím, že s Kubou Janouškem vytvoří stabilní gólmanskou dvojici, na které budeme moct stavět," říká generální manažer Kanonýrů David Burda.

A právě velký zájem, který Kladenští vyvinuli, byl jeden z hlavních faktorů, proč Haleš nové angažmá rád přijal. "Zájem byl velmi příjemný. V uplynulé sezoně jsem sledoval Kladno v 1. lize. Zaujala mě jejich hra a celková filozofie klubu - práce s mládeží, vize a směřování klubu, kvalitní zázemí a rodinná atmosféra. Velkou výhodou také bylo, že mi pomohli vytvořit podmínky, aby můj přesun na Kladno byl co nejjednodušší," přiznává Haleš.

Ten v minulých sezonách prožil v Pardubicích především záchranářské starosti, kterým by se na Kladně velmi rád vyhnul. Byť je jasné, že to nováček bude mít v ostré superligové konkurenci tuze těžké.

"Předpovídat výsledky je vždy těžké, obzvlášť teď, kdy se v superlize mění mnoho týmů. Naším cílem je udržet se v superlize i v nadcházejícím ročníku, a pokud možno bez nutnosti hrát play down. Zda je to reálné, ukáže jen čas a tvrdá práce. Dlouhodobě chceme, aby Kladno bylo stálým účastníkem nejvyšší ligy a postupně stoupalo tabulkou výš a výš," přeje si Haleš, který už se těší na spolupráci s parťákem Janouškem i brankářským koučem Milan Tuláčkem. "Věřím, že si navzájem předáme nové informace o chytání a různé pohledy na tuto pozici. Myslím, že mohu klukům předat cenné zkušenosti ze superligy i mezinárodní úrovně."

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se