Brankářka sezony | Souboj trojice hájící brankoviště ženské reprezentace

Ceny Českého florbalu | Brankářka sezony 2023/2024 | foto: Český florbal

Ve finální nominaci nejlepších tuzemských brankářek se objevuje trio, které nechybí ani na soupisce širšího kádru ženské reprezentace. Vítězku poznáme 14. června během vyhlášení Cen Českého florbalu.


Jana Christianová
  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Stálice ankety o nejlepší českou brankářku a majitelka již devíti triumfů této kategorie nechybí ani v letošní finální nominaci. Gólmanka pražského Chodova Christianová a hlavní tvář brankoviště ženské reprezentace zažila další velmi povedenou sezonu a útočí tak na rekord Tomáše Kafky. Pokud by v této anketě uspěla i letos, dostala by se na kulaté číslo deseti titulů nejlepší brankářky a vyrovnala by tak dosavadní rekord české legendy. Christianová zaznamenala v úspěšné v sezoně 2023/24 zlato v Poháru Českého florbalu, získala stříbrnou medaili v ČEZ Extralize a k tomu všemu přidala také bronz ze světového šampionátu žen 2024.

Jana Christianová s medailí a pohárem za 3. místo na MS žen | foto: Martin Flousek/Český florbal

Lenka Remešová
  • IBK Lund (Švéd.)

Majitelka třetího místa této ankety z minulého roku se znovu objevuje ve finální nominaci nejlepších brankářek sezony a o prvenství v ní bojuje se svými dvěma reprezentačními kolegyněmi. Remešová totiž nechybí na soupisce jmen nominovaných na přípravný kemp národního týmu, který započal přípravy na domácí šampionát v roce 2025. V sezoně se jediná česká brankářka chytající ve švédské nejvyšší lize umístila na šestém místě tabulky a se svým týmem z Lundu se probojovala až do čtvrtfinále. Tato nadějná gólmanka nechyběla ani na světovém šampionátu v Singapuru, kde ženská reprezentace vybojovala bronzové medaile.

Lenka Remešová po zisku bronzové medaile na MS žen v Singapuru | foto: Martin Flousek
Monika Šolleová 
  • PSN Tatran Střešovice

Mladá krev střešovického brankoviště dál stoupá žebříčkem oblíbenosti a letos už nechybí ve finální nominaci ankety o nejlepší tuzemskou gólmanku. Tatran v zádech s Monikou Šolleovou sice nezažil nejpovedenější základní část extraligy, pak si ale spravil chuť skvělým play-off, v němž útočil na postup do BigBoard Superfinále. V rozhodujícím sedmém zápasu semifinále to sice Střešovicím nevyšlo, i tak ale byly velmi blízko k historickému postupu a berou tak čtvrté místo nejvyšší ženské soutěže. Gólmanka Šolleová tak po skvělých výkonech nechybí ani v nominaci širšího kádru ženské reprezentace, která se připravuje na domácí světový šampionát.

Monika Šolleová při ženském EFT zápase se Švédskem | foto: Martin Flousek

Další pořadí TOP 10

4. Příleská Nikola (1.SC TEMPISH Vítkovice)
5. Tomšová Veronika (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava)
6. Hodulíková Klára (FBS Olomouc)
7. Svrčková Eliška (FbŠ Bohemians)
8. Pytlíková Simona (FBC Intevo Třinec)
9. Drbalová Eliška (PSN Tatran Střešovice)
10. Kuchařová Hana (FBS Olomouc)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se