Rázná otočka! Češky daly tři branky za dvě minuty a porazily Švýcarsko

Výhra Česka nad Švýcarskem na MSJ 2024 | foto: M.Hanhisuanto

České juniorky zvládly i druhé utkání na světovém šampionátu v Lahti. Skvělým obratem v duelu proti Švýcarsku si zajistily nejen postup do semifinále, ale také vítězství v základní skupině.


Česko - Švýcarsko 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Po úvodním sestřelu Slovenska, které Češky zdemolovaly šestnácti brankami, se národní tým vrhnul do druhého zápasu skupiny. Duel proti Švýcarsku odstartoval velmi opatrnou oťukávanou, při níž Švýcarky držely míček v bezpečném prostoru vlastní poloviny a měly z Češek obrovský respekt. Hra se otevřela až v polovině první třetiny, kdy se Švýcarsko dostalo do jednobrankového náskoku proměněným trestným střílením. To si vzala na starosti Finja Helblingová, která freestylovým zakončením ohromila nejen své spoluhráčky, ale také celou finskou halu. Češky se pak snažily vyrovnat, proti ale vždycky byla švýcarská gólmanka, která předvedla skvělý výkon a udržela tak svůj tým ve vedení.

Ve druhé periodě už byla hra o hodně otevřenější a došlo na spoustu velkých šancí na obou stranách hřiště. Švýcarská gólmanka dlouho odolávala velkému českému tlaku, ve 38. minutě ale kapitulovala, když střelu Anny Brucháčkové za její záda srazila jedna ze švýcarských obránkyň. Vyrovnaná hra pokračovala až do třetí třetiny, ve které se však národní tým urval ze řetězů.

Ještě v čase 42:00 bylo skóre nerozhodné 1:1, pak ale přišla dvouminutovka, během níž za Česko skórovaly dvě Karolíny a rázem to bylo 4:1 pro národní tým. Hlavní hrdinkou této pasáže hry byla Karolína Lískovcová, na kterou navázala ještě Karolína Klubalová a české juniorky si tak po skvělé otočce dokráčely pro druhou výhru ve skupině.

"Šli jsme do zápasu s tím, že chceme vyhrát, ale průběh byl trochu složitější. V první třetině Švýcarky dobře držely míček a když už jsme si ho získali, tak jsme si ho pak také sami ztratili. Ve druhé třetině jsme naší aktivitu zvýšili a tlačili jsme se víc do napadání a po půlce zápasu to přineslo ovoce. Ve třetí periodě jsme dobře začali a pak už si to pohlídali až do vítězného konce, takže jsme spokojení," hodnotí utkání proti Švýcarsku hlavní trenér juniorské reprezentace Tomáš Martiník.

Branky: 38. Brucháčková, 43. Lískovcová, 44. Klubalová, 44. Lískovcová - 13. Helbling. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Eliška Svrčková 14 - Ronja Florin 17. | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se