Junioři dotahovali, na Švýcarsko ale nestačili

Souboj juniorů Česka a Švýcarska na EFT 2024 | foto: Český florbal

Po úvodní prohře proti Finsku a nájezdovém úspěchu nad Švédskem čekal českou juniorskou reprezentaci poslední duel na EFT 2024. Ten odehrál národní tým proti Švýcarsku a i přes velkou aktivitu tvrdě narazil na pevnou švýcarskou obranu a perfektní efektivitu.


Češi vstupovali do duelu se Švýcary s bilancí jedné prohry a výhry po nájezdech. Naopak jejich soupeř v tomto zápase bojoval o celkové vítězství na turnaji, neboť zapsal výhru nad Švédy a remízu s Finy. Hra tak byla zpočátku velmi opatrná a ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Tu ale přece jen udělali Češi, kterým v 5. minutě odskočil míček při rozehrávce a jejich zaváhání perfektně využil Andrin Christen. Národní tým se snažil rychle odpovědět, přes švýcarskou obranu se ale ne a ne dostat a v 16. minutě se jeho soupeř znovu velmi jednoduše prosadil a vedl tak 2:0.

Ještě před koncem první periody sice přišlo snížení z českých florbalek, které vedlo k vyrovnání v čase 22:36, branky Motejzíka a Festy ale vzápětí přišly vniveč. Švýcaři totiž v rozmezí 26 vteřin dvakrát udeřili a vzali si zpátky své dvougólové vedení. Češi tak znovu byli nuceni tlačit na velmi pevnou obranu soupeře a hledali skulinky k dalšímu prosazení. To se jim ale nedařilo, neboť kádr země helvétského kříže pevně strážil balónek a hrál velmi zodpovědně.

Češi šli do třetí části s tříbrankovou ztrátou a museli začít hodně tlačit. To se jim sice dařilo, ale k brance se dostali až ve 49. minutě. Tehdy to na sebe vzal český kapitán Ferdinand Tomášek, který sólo akcí snížil na 3:5. Následná trefa Jakuba Vařechy ve hře bez brankáře však přišla příliš pozdě a Češi tak proti silnému Švýcarsku padli 4:5.

Švýcarsko - Česko 5:4 (2:1, 3:1, 0:2)

Branky: 5. Christen, 16. Hänni, 24. Christen, 25. Murer, 33. Gervasoni - 20. Motejzík, 23. Festa, 49. Tomášek, 59. Vařecha. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Zásahy brankářů: Jannis Röst 6, Ilja Brunner 0 - Lev Kliment 3, Miroslav Kovařík 1. | MATCH CENTER

Sestava Česka: Kliment (Kovařík) - Šlosar, Klos, Večl, Eliáš, Festa, Tomášek - Smolka, Rada, Krejča, Vařecha, Motejzík, Stýblo, Bergman, Grézl, Bureš - Wertheim, Dolejš, Holásek.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.