Juniorka sezony | O vítězství v anketě bojují tři bronzové medailistky

Ceny Českého florbalu: Juniorka sezony 2023/2024 | foto: Český florbal

O titul pro nejlepší juniorku uplynulé sezony zabojuje trojice florbalistek, které se podepsaly pod bronzový úspěch na světovém šampionátu v Lahti. Vítězku poznáme 14. června během vyhlášení Cen Českého florbalu.


Lucie Baldreichová
  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Do své premiérové sezony v ČEZ Extralize vběhla bez bázně a hany. Okamžitě se zařadila k největším tahounkám Chodova, se kterým dokázala vyhrát Pohár Českého florbalu a zahrála si rovněž v BigBoard Superfinále. Společně s Michaelou Kubečkovou byla nejlepší střelkyní základní části nejvyšší ženské soutěže. Byla zároveň důležitou součástí juniorské reprezentace, kde patřila k nejproduktivnějším florbalistkám a výrazně se podepsala také pod bronzový úspěch v Lahti. V top trojce ankety je poprvé v kariéře.

Lucie Baldreichová v semifinále MS juniorek | foto: Martin Flousek/Český florbal

Anna Brucháčková
  • Bulldogs Brno

Už druhou sezonu v řadě táhne brněnské Bulldogs, s nimiž si opět zahrála v play-off. V uplynulém cyklu ženské reprezentace byla nejproduktivnější hráčkou a stala se také Češkou s největším počtem bodů na světovém šampionátu žen v Singapuru, kde její tým vybojoval bronzové medaile. Stejný úspěch dokázala vybojovat o pár měsíců později také s juniorkami v Lahti. Ochovankyně florbalu v Mikulově anketu o nejlepší juniorku před rokem ovládla a má tak šanci prvenství obhájit.

Anna Brucháčková byla nejproduktivnější hráčkou na MS žen 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Karolína Klubalová
  • FBC Liberec

Vloni jí patřilo v anketě o nejlepší juniorku druhé místo. V aktuálně skončené sezoně se poprvé představila v ČEZ Extralize, kde coby jeden ze základních článků táhla Liberec k první účasti v play-off od návratu do nejvyšší soutěže. Stejně jako Brucháčková absolvovala oba uplynulé šampionáty. Byla s ženským výběrem v Singapuru a k výrazným postavám patřila i na juniorském mistrovství světa v Lahti. Z obou akcí má doma bronzové medaile.

Karolína Klubalová na turnaji EFT 2023 v Finsku | foto: Salibandy.fi

Další pořadí TOP 10

4. Zerzánová Valentýna (FBS Olomouc)
5. Fuchsová Linda (PSN Tatran Střešovice)
6. Břeská Andrea (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
7. Štekerová Nikola (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
8. Lískovcová Karolína (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
9. – 13. Blechová Anežka (FBC Intevo Třinec)
9. – 13. Hlaviznová Tereza (FBS Olomouc)
9. – 13. Matýsková Tereza (1. SC TEMPISH Vítkovice)
9. – 13. Skoková Nikola (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
9. – 13. Svrčková Eliška (FbŠ Bohemians)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se