Krupnová s Němečkem zabojují o titul, Hemerkův Classic ztratil vedení. Vrátí se Langer?

Eliška Krupnová (uprostřed) se raduje z branky v semifinále SSL proti Rönnby | foto: Per Wiklund

Už o nadcházejícím víkendu se můžete těšit na superfinále ve švédské nejvyšší soutěži. O titul v nejlepší lize světa zabojují i Eliška Krupnová, Ondřej Němeček a dost možná se po zranění do hry vrátí i Filip Langer. Oba duely nabídne živě Nova Sport 2. O prvenství bojuje ve Finsku rovněž Adam Hemerka.


Další díl seriálu bitev mezi Pixbem a Thorengruppenem

Nejvyšší ženská soutěž ve Švédsku nabídla podobně dramatické semifinále jako v Česku. Dlouholetý vládce Thorengruppen, který bude útočit na čtvrtý titul v řadě, si v semifinále poradil s Täby s reprezentantkou Karolínou Suchou v sestavě. Mimo třetího duelu v sérii (7:3 pro Thorengruppen) skončily všechny ostatní duely těsným vítězstvím o jediný gól. Celek z města Umea spoléhá především na výkony dvojčat Kauppiových a švédskou hvězdu Emeli Wibron.

V posledních letech je železným pravidlem, že se spolu o přední trofeje nejen ve švédských soutěžích potkává Thorengruppen s Pixbem. Letos ale nebylo daleko od toho, aby tomu bylo jinak. Rönnby totiž výrazně potrápilo lišky, které rozhodovaly další velmi vyrovnanou partii až v rozhodujícím pátém zápase. Na těsném triumfu 4:3 měla zásadní podíl i kapitánka české reprezentace Eliška Krupnová, která už v úvodním dějství dvakrát skórovala. Rodačka z Mariánských Lázní je dosud stále jedinou českou hráčkou s titulem v SSL a ve stockholmské hale Globen bude útočit na svůj druhý titul. Ženské superfinále startuje ve 12.15 a živě jej nabídne stanice Nova Sport 2 a internetová platforma Voyo.

Obhájí Strovreta titul v SSL? 

Také mezi muži má česká florbalová škola dosud jediného zástupce, který kdy dokázal SSL ovládnout. Je jím aktuálně útočník Mladé Boleslavi Martin Tokoš, který to dokázal v roce 2015 s Falunem. Připojit se k němu může kapitán národního týmu Ondřej Němeček a jeho spoluhráč z národního týmu Filip Langer. Storvreta i bez zraněného Langera ovládla první tři klání série s Vaxjö shodně 4:3. Pak sice Vipers dokázali vyhrát a vynutit si páté utkání, ale to bylo jasnou doménou orlů z Uppsaly, kteří tak zamířili k obhajobě prvenství v nejlepší lize světa.

Otazník visí nad tím, zda uvidíme ve hře oba české legionáře, Langera totiž vyřadilo zranění ještě před koncem základní části, v průběhu středečního dopoledne ale přinesla video s českým střelcem, kde odpovídá na otázku, zda nastoupí v superfinále. "Věřím tomu, že budu hrát. Snažím se tento týden trénovat a doufám, že budu moci nastoupit," řekl Langer v rozhovoru.

Proti nim budou stát florbalisté Pixba, kteří po superfinále sahali v minulém roce, ale tehdy nestačili v sedmém duelu na Falun. V této sezoně už si ale příležitost na vítězství v SSL nenechali utéci a jednoho z hegemonů poslední florbalové dekády ve Švédsku vyřadili ze hry už v šesti duelech, přičemž ten rozhodující ovládli ve velkém stylu, když v posledním dějství zasadili do týla kozorožců sedm tref a celkově si připsali triumf 12:5. Pro Storvretu se může jednat o osmé prvenství za posledních patnáct sezon, fanoušci Pixba by rádi zavzpomínali na titulové oslavy z let 2002 a 2003. Superfinále mužské SSL odstartuje v 15.15 a nabídne jej stanice Nova Sport 2 a internetová platforma Voyo.

Oilers srovnali krok. Vrátí se Classic na vítěznou vlnu?

Ve finské nejvyšší soutěži, která jako jediná z top lig hraje finálovou sérii, je po čtyřech duelech srovnáno. Před víkendem vedl Classic s reprezentačním obráncem Adamem Hemerkou po dvou těsných triumfech 2:0. Olejáři, které táhne třeba bratrské duo Kainulainenů, ale ve třetím klání dokázali rozhodnout v prodloužení a následně získali důležitý triumf ze hřiště Classicu, kde díky famózní druhé třetině, kterou ovládli poměrem 5:0, zvítězili 8:5 a začíná se tedy od nuly. Pátá bitva se hraje již ve středu 24. dubna, vybojovaný mečbol pak bude moci některý z týmů proměnit v sobotu 27. dubna.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se