Kvalifikace o juniorskou CE ligu: Dva týmy hlásí splněno!

Kvalifikace o CE ligu juniorů: FD Teplice – ACEMA Sparta Praha UNYP | foto: Lukáš Vandlis/FD Teplice

První dva víkendy za sebou má kvalifikace o juniorskou CE ligu. V rámci ní jsou již známé první dva týmy, které si zajistily účast v nejvyšší soutěži, další k ní postupně směřují. Jaký bude další postup?


Do celostátních juniorských soutěží se přihlásilo celkem 31 týmů. Dvanáctka z nich utvoří nejvyšší CE ligu, zbylých devatenáct se pak rozdělí do dvou skupin 1. ligy juniorů, a to dle regionálního klíče.

Jistotu účasti v CE lize mají po uplynulém víkendu dva týmy. Střešovický Tatran si poradil v jediné tříčlenné skupině s Pardubicemi a dvakrát s Hradcem Králové. Před posledním kláním v kvalifikaci tak má již jisté první místo. To stejné platí také pro Mladou Boleslav, která má po čtyřech zápasech stoprocentní úspěšnost a náskok nedostižných sedmi bodů na druhé Gorily Plzeň.

Blízko k postupu má také obhájce titulu Sparta, která vede skupinu A o tři body před spojeným juniorským týmem České Lípy a Lovosic. Pokud Pražané v sobotu oberou Lovolipské srdce o body, pak se stanou třetím jistým účastníkem CE ligy. Tam směřuje také další pražský celek. Chodov také neztratil ještě ani bod a v sobotu bude moci stvrdit svou účast v nejvyšší soutěži, pokud bude bodovat na půdě druhých českobudějovických Štírů, na něž má dokonce šestibodový náskok.

V podobné situaci je také Ústí nad Labem, které má rovněž ze čtyř duelů dvanáct bodů. Za ním jsou s šesti body Liberec a Karlovy Vary. Ohrozit Ústecké mohou jen Vary, které by ale musely v pátek zvítězit alespoň šestibodovým rozdílem a doufat, že jejich rival zaváhá s Chomutovem. 

Otevřený boj probíhá ve skupinách D a H. Vedoucí Vítkovice a Torpedo Havířov mají na kontě devět bodů. Rytíři mají ale odehrané jen tři zápasy a klíčový pro ně bude nadcházející dvojzápas s Gullivers, kteří na ně dotírají ze druhého místa. Skupina H nabízí zatím největší drama. Vedoucí Havířov naposledy zaváhal s Ostravou a právě FBC s Hattrickem Brno mají šest bodů a k dispozici středeční dohrávku, po níž se mohou na Torpedo docvaknout. Nadcházející víkend tak přinese ještě hodně tuhé bitvy, které nakonec rozhodnou o tom, kdo si vybojuje místo v CE lize.

Do ní postupuje všech osm vítězů základních skupin. Týmy na druhých místech pak budou čekat dvouzápasové série, z nichž vzejde čtveřice, která uzavře dvanáctku týmů v nejvyšší soutěži. Na zbylé celky bude čekat účast v 1. lize juniorů. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se