Liga starších žáků míří do finále! Na MČR v Brně se utká dvanáctka nejlepších

Bulldogs Brno je pořadatelem MČR starších žáků 2023 | foto: Matouš Nýč/Český florbal

Brněnská STAREZ arena Vodova přivítá 5. – 7. května Mistrovství České republiky starších žáků. Dvanáctka nejlepších týmů byla rozdělena do čtyř skupin po třech účastnících. Vítězství skupiny znamená jistou vstupenku do čtvrtfinále, naopak zbylé týmy si budou muset svoji účast mezi top 8 vybojovat v osmifinálových bojích.


Mistrovství České republiky starších žáků po 21 letech přivítá Brno. Spolupořádání se zhostili brněnští Buldoci, kteří zároveň budou obhajovat stříbrnou medaili z minulého ročníku. Dvanáctku nejlepších týmů čeká nejdříve páteční skupinová fáze. Následný víkend přinese zápasy play-off. Celý turnaj vyvrcholí v neděli semifinálovými a medailovými souboji.

Už páteční skupinový program přinese velmi zajímavé souboje. V první skupině budou účinkovat už zmínění Buldoci, kteří znovu živí medailové naděje. Nečeká je ovšem nic lehkého. Los přidělil Brňanům loňského čtvrtfinalistu z Liberce a vítěze regionu Vysočina PSKC Okříšky-Rudíkov.

Sparta Praha, která přijede do Brna obhajovat triumf, bude působit ve skupině B. Stejně jako v roce 2022, také letos Pražané ve skupině narazí na brněnský celek. Tentokráte ale půjde o Gullivers, jež se na MČR starších žáků podívají poprvé od roku 2019. Skupinu doplní loňský čtvrtfinalista z Hradce Králové.

Na mapě velmi vzdálené, ale na MČR tyto týmy sblíží skupina C. Kromě majitelů bronzu z předešlého ročníku, tedy Vítkovic, se v ní představí dva týmy z Čech. Severočeši z České Lípy, kteří jsou druhým zástupcem z Libereckého kraje, a Západočeši z Plzně, jež svůj postup stvrzovali až v samém závěru základní části. V souboji o postup nakonec o dva kvalifikační body předčili Karlovy Vary a rozhodli o tom, že do Brna pocestuje právě plzeňské FBC.

Také členové poslední trojice se jedou do moravské metropole prát o ty nejvyšší příčky. Tatran Střešovice si bude chtít po tříroční pauze odvézt z MČR starších žáků medaili. Úspěch ovšem vyhlíží také Olomouc, která ve své regionální skupině neztratila ani bod. Trojici uzavírají pardubičtí SOKOLI, druhý tým skupiny 4.

Rozpis základních skupin MČR starších žáků:

10.00 Bulldogs Brno - PSKC Okříšky-Rudíkov
11.00 ACEMA Sparta Praha BLUE - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
12.00 1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC Česká Lípa white
13.00 H TEST Tatran Střešovice - SAMIGAS FBS Olomouc
14.00 FBC Liberec - Bulldogs Brno
15.00 FbC Hradec Králové A - ACEMA Sparta Praha BLUE
16.00 FbC Plzeň BLUE - 1. SC TEMPISH Vítkovice
17.00 SOKOLI Pardubice - H TEST Tatran Střešovice
18.00 PSKC Okříšky-Rudíkov - FBC Liberec
19.00 Sokol Brno I EMKOCase Gullivers - FbC Hradec Králové A
20.00 FBC Česká Lípa white - FbC Plzeň blue
21.00 SAMIGAS FBS Olomouc - SOKOLI Pardubice

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se