MVP žen | O výhru bojují dvě účastnice superfinále a obhájkyně trofeje

Ceny Českého florbalu: MVP ČEZ Extraligy 2023/24 | foto: Český florbal

O trofej pro nejužitečnější hráčku ČEZ Extraligy za uplynulou sezony zabojuje obhájkyně titulu a dvě finálové premiantky. Vítězku poznáme 14. června během vyhlášení Cen Českého florbalu.


Lucie Baldreichová
  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Chodovská kanonýrka Baldreichová zažila velmi povedenou sezonu a právem se tak vůbec poprvé v historii probojovala do finální nominace ankety o ženskou MVP. Ve svých teprve osmnácti letech se ve své první ženské sezoně stala právoplatnou členkou chodovského A-týmu a byla rovněž jeho nejproduktivnější hráčkou základní části. V play-off svému týmu pomohla devíti vstřelenými brankami až do superfinále a pověsila si na krk stříbrnou medaili za druhé místo ČEZ Extraligy. Kromě toho byla součástí bronzové juniorské reprezentace ve finském Lahti a neminula jí ani pozvánka do ženského národního týmu. 

Lucie Baldreichová v semifinále MS juniorek | foto: Martin Flousek/Český florbal

Anna Brucháčková
  • Bulldogs Brno

Premiérová vítězka minulého ročníku MVP žen se znovu objevuje ve finální trojici bojující o prvenství v této anketě a znovu tak útočí na víc trofejí najednou. Brucháčková v sezoně 2023/24 netáhla vzhůru pouze klub Bulldogs Brno, ale také obě ženské reprezentace. V uplynulém cyklu té seniorské se stala nejproduktivnější hráčkou a s českými ženami vybojovala medaili po dlouhých dvanácti letech čekání. Kromě toho dotáhla k cennému kovu také juniorky, které si v Lahti poradily se Švýcarskem a pověsily si tak na krk bronzové medaile.

Útočnice Bulldogs Brno Anna Brucháčková | foto: Matěj Pašek/FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Michaela Kubečková
  • 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hlavní hvězda Vítkovic, která se svými brankami výrazně podepsala pod další extraligový titul rytířek se letos probojovala až do finální nominace o držitelku titulu MVP ČEZ Extraligy. V BigBoard Superfinále otevřela prvním gólem vítkovické tažení za obhajobou titulu a sezonu 2023/24 zakončila se zlatou medailí na krku. Zahrála si zářijový Pohár mistrů, nechyběla ani na světovém šampionátu žen v roce 2023, kde Češky vybojovaly bronzové medaile a své místo v seniorské reprezentaci si pojistila i pro další cyklus. Od příštího ročníku bude působit ve švédské SSL.

Michaela Kubečková během BigBoard Superfinále 2024 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Další pořadí TOP 10

4. Bačová Pavlína (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava)
5. Cholinská Lucie (FBS Olomouc)
6. Klubalová Karolína (FBC Liberec)
7. Christianová Jana (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
8. Husková Barbora (1. SC TEMPISH Vítkovice)
9. Chudá Eliška (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
10. - 11. Plášková Magdaléna (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
10. - 11. Želízková Lucie (PSN Tatran Střešovice)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se