Složení realizačního týmu pro domácí MS: Eteläpää zůstává, novou asistentkou je Marešová

Lukáš Procházka a Kati Eteläpää | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Výkonný výbor Českého florbalu (VV) vzal na svém úterním zasedání na vědomí první členky a členy realizačního týmu reprezentace žen pod vedením hlavního trenéra Lukáše Procházky. Vrcholem nadcházejícího cyklu bude domácí mistrovství světa, které budou v roce 2025 hostit města Brno a Ostrava.


Na lavičce ženského výběru zůstává finská asistentka Kati Eteläpää, která byla součástí bronzového úspěchu v Singapuru. "Byla pro mě naprostá priorita, abychom s Kati pokračovali společně. Vnímám, že nám spolupráce opravdu fungovala a pro tým je její přínos neocenitelný. Je to nejen skvělá trenérka se spoustou zkušeností, ale zároveň úžasný člověk, který dokáže být oporou, podpořit, nadchnout a pomoci v těžkých chvílích. Jsem moc rád, že spolu budeme pokračovat i v dalším cyklu. Myslím si, že je to pro celý český ženský florbal hodně dobrá zpráva. O Kati byl velký zájem i ze strany švýcarské federace, měla i spoustu jiných nabídek. Od začátku jsem ale věděl, že je pro ni pokračování s českou reprezentací srdcová záležitost a je skvělé, že vše klaplo a na další kooperaci se moc těším," komentuje prodloužení spolupráce Procházka.

Novou tváří v realizačním týmu je zkušená trenérka Michaela Marešová, s níž již aktuální hlavní trenér v minulosti spolupracoval během působení v Chodově. Na střídačce nahradí dosavadního asistenta Lukáše Netrefu. "Luky se rozhodl u reprezentace nepokračovat a já mu za jeho práci chci poděkovat. Míša je jednoznačně jiný typ trenérky, má velké zkušenosti a její role bude rozhodně jiná než v případě Lukyho. Kompetence mezi trenéry budou rozděleny jinak než v předešlém cyklu, ale určitě nechci prezentovat detail dříve, než začneme společně pracovat s týmem. Máme před sebou řadu výzev a úkolů, musíme bezpodmínečně zlepšit naši hru s míčkem, speciální týmy a řadu dalších věcí a vnímám, že Míša je správná volba. Navíc, vzájemnou spolupráci máme vyzkoušenou, známe se, a to je velká výhoda," popisuje Procházka.

Marešová se věnuje trénování už více než 25 let. S koučováním začínala během své aktivní hráčské kariéry v Děkance a pokračovala s ním i během působení v Chodově. Tým z Jižního Města třikrát dovedla do superfinále. Tři sezony pak vedla v extralize konkurenční Tatran, od sezony 2022/2023 působí coby asistentka v Bohemians a trenérka kategorie U17 v rámci Kempů talentované mládeže. Během aktivní kariéry získala v nejvyšší české soutěži třikrát stříbro s Děkankou, kde působila do roku 2004, kdy se přesunula na Chodov. Po konci na Jižním Městě v sezoně 2008/09 se přestěhovala do Herbadentu, kde nastupovala v prvoligové rezervě.

Lukáš Procházka, Kati Eteläpää a Michaela Marešová na MS juniorek v Lahti | foto: Martin Flousek/Český florbal

Součástí realizačního týmu, který na uplynulém mistrovství světa v Singapuru dovedl českou reprezentaci žen ke druhé medaili v historii, zůstává také dlouholetý trenér brankářů Roman Vítek a kondiční trenér Jakub Hybš. "Troufnu si říct, že Víťas je naprostá špička v práci s gólmany. Má velký cit pro jejich přípravu, vyladění i komunikaci obecně a díky svému pozitivnímu nastavení má další přesah do fungování celého týmu. Stejně tak Kuba Hybš odvedl v prvním cyklu skvělou práci. Je to profesionál přístupem i svým know how. Kondiční připravenost je navíc obecně v ženském sportu naprosto klíčová a bez skvěle fyzicky připraveného a vyladěného týmu nemáte sebemenší šanci uhrát kvalitní výsledek na mezinárodní scéně. V tomhle je jeho role klíčová, protože tlak na zlepšení kondičních parametrů bude v tomhle cyklu velký. Věřím, že se podaří dotáhnout i spolupráci s fyzio Honzou Šimonem, tady platí to samé, co v případě Kuby, a tak doufám, že i naše spolupráce bude pokračovat směrem k domácímu MS," věří český kouč, který bude jednat i o obsazení dalších pozic v realizačním týmu.

Národní tým odstartuje přípravu na domácí mistrovství světa a Světové hry 2025 v červnu v Kutné Hoře, v listopadu jej poté bude čekat turnaj Euro Floorball Tour v Karlových Varech, který bude pro českou sestavu a celý realizační tým první opravdu velkou zatěžkávací zkouškou.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se