Vyšlo to! Vítkovice postupují přes Zug do semifinále Poháru mistryň

Vítkovické ženy postupují do semifinále Poháru mistryň 2024/2025 | foto: IFF

Vítkovické florbalistky slaví! České šampionky obstály také v odvetě čtvrtfinále Poháru mistryň a porazily švýcarský Zug. Postup mezi nejlepší čtveřici soutěže stvrdily vítězstvím 6:4 na domácí půdě, když ovládly závěrečnou třetinu třemi góly. Hned dvakrát mířila v zápase přesně Maroszová, jež zároveň zaznamenala i asistenci.


1. SC TEMPISH Vítkovice – Zug United 6:4 (1:2, 2:1, 3:1)

Začátek střetnutí domácímu týmu vůbec nesedl. Už po pouhých 13 sekundách se naskytla šance Martině Řepkové, která zajistila Zugu bleskové vedení. Ještě v úvodní desetiminutovce se přitom prosadila další česká hráčka ve službách hostů, a to Denisa Ratajová, když posílila náskok svého družstva na 2:0.

Situaci však postupně napravila Vendula Maroszová. Ještě v prvním dějství byla u snížení na kontaktní rozdíl, načež chvilku po startu druhé třetiny přidala i vyrovnávací trefu. Švýcarky se brzy sice do jednogólové výhody vrátily, ale ne nadlouho. Urputná bitva tak měla průběžný stav 3:3 před poslední částí, přičemž toto skóre by Vítkovicím stačilo k postupu.

Svoji pozici si domácí celek navíc ještě vylepšil. Během třetí třetiny přečkal vyloučení a následně udeřila Klára Horčičková, jež poslala Vítkovice poprvé v duelu do vedení. Tento moment jako by Zug zlomil a Češky i díky přesilovce utekly za krátký čas na komfortních 6:3. Švýcarský tým už pouze snížil, což bylo z jeho pohledu málo. Vítkovice tak po vítězstvích 5:4 a 6:4 pokračují do semifinále Poháru mistryň a oplácí Zugu vyřazení z minulé sezony.

Bodově se dařilo již zmiňované Maroszové, která kromě dvou branek přidala také asistenci. Bilancí 1+1 ji potom podpořila Horčičková. Důležitá ovšem byla i kvalitní defenziva v čele s Nikolou Příleskou, jejíž úspěšnost zákroků se vyhoupla k 83 procentům.

Branky: 13. Maroszová, 21. Maroszová, 25. Natali Kalábová, 50. Horčičková, 54. Seevaldová, 55. Sikorová – 1. Řepková, 8. Ratajová, 23. Bichselová, 57. Šupáková. Rozhodčí: Patera – Staňková. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváků: 315. Zásahy brankářek: Příleská 19 – Müllerová 22. MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se