V regionech se konaly valné hromady, v Brně proběhnou volby do celostátního výkonného výboru

Český florbal (ilustrační foto) | foto: Český florbal

V období mezi sezonami proběhly valné hromady (VH) ve florbalových regionech. V průběhu první červnové neděle se bude konat šestadvacátá celostátní valná hromada v Brně, kde bude volen prezident Českého florbalu i výkonný výbor.


Jednotlivé regionální valné hromady navštívili osobně prezident Daniel Novák či viceprezident Petr Musil. Oba dva pak zástupcům a zástupkyním vedení florbalových regionů poděkovali za jejich práci pro rozvoj florbalu napříč Českou republikou i za práci v klubech. Zástupci vedení Českého florbalu si pochvalovali jednak atmosféru jednotlivých regionálních valných hromad, ale také etický přístup všech zúčastněných.

V minulém roce jsme na setkání s regionálními VV řešili přístup k regionálním VH jak z pohledu dodržování stanov, tak i etické roviny. Zvolili jsme přístup aktivní komunikace do členské základny a také během sezony toto téma znovu řešili s hejtmany florbalových regionů. Jsem rád, že přístup drtivé většiny oddílů byl příkladný a naplnil loňskou dohodu včetně etické roviny, ukazuje to na zdravost florbalového prostředí, kdy není nutné vše ihned řešit změnami řádů a stanov," hodnotí účast a průběh regionálních valných hromad Daniel Novák.

Vše včetně voleb navíc probíhalo skrze speciální modul ve Florbalovém informačním systému (FIS), takže došlo zcela v souladu s principem udržitelnosti k dalšímu posunu v rámci elektronizace a omezení přihlašování a hlasování skrze papírové formuláře.

Jedním z hlavních témat bylo tradičně představení ekonomické situace Českého florbalu a průběh plnění střednědobé finanční strategie či témata stran dotačních výzev a financování ze strany Národní sportovní agentury, s nimiž souvisí i zařazení florbalu mezi prioritizované sporty. Na to se váže také zavedení členského příspěvku ze strany NSA, který má za cíl zamezit případné duplicitě členů a členek sportovních federací. Probírána byla také kultura v rámci hnutí i regionů či téma možného střetu zájmů.

Celostátní valné hromadě Českého florbalu, která proběhne v neděli 2. června, bude předcházet tradiční setkání hejtmanů. Během víkendu se bude volit vedení Českého florbalu na následující čtyři roky. Na post prezidenta obhajuje mandát Daniel Novák jako jediný kandidát, na členy výkonného výboru je 8 kandidátů. Ze současného vedení nebude jistě pokračovat Petr Galasovský, nově do výkonného výboru kandiduje Kristýna Šedová.

Seznam kandidátů a kandidátek do voleb orgánů Českého florbalu na 26. valné hromadě

Prezident Českého florbalu
Daniel Novák

Výkonný výbor
Václav Culka
Lukáš Dolejš
Jiří Dufek
Jan Kovář
Martin Musil
Petr Musil
Tomáš Pacák
Kristýna Šedová

Arbitrážní komise (předseda)
Martin Řezník

Disciplinární komise (předseda)
Tomáš Březina

Odvolací a revizní komise (předseda)
Tomáš Kafka
Jan Spáčil

Odvolací a revizní komise (člen)
Petr Galasovský
Libor Schneider
Pavel Zahradníček

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se