Wertheim po triumfu juniorů: Musím pochválit celý tým

Když Michael Wertheim pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze Euro Floorball Tour, strhla se obrovská vlna euforie. A to naprosto zaslouženě. Čeští junioři prošli první herní akcí nového cyklu naprosto suverénně, když ani jednou neprohráli. Jak kapitán výběru bilancoval celý turnaj?


Na EFT jste obsadili první příčku po třech vítězstvích. Jak turnaj hodnotíte?
Musím jej hodnotit pozitivně. Vyhráli jsme všechny zápasy, přičemž do každého jsme šli se stejným cílem. Chtěli jsme vypilovat nový systém obrany a ujistit se, že nám bude fungovat, což se ve většině případů povedlo. Všechna utkání jsme odehráli ve vysokém tempu a zvládli jsme je.

Panuje spokojenost se způsobem, jak jste se na turnaji prezentoval po individuální stránce?
Určitě jsem spokojen. Zastávám trochu jinou roli než v minulém cyklu. Teď jsem lídrem, v čemž se domnívám, že jsem nyní obstál dobře. Musím pochválit celý tým, protože to, co jsem řekl, kluci plnili. Navzájem jsme si věřili, takže spokojenost.

EFT bylo vaší první herní akcí tohoto cyklu. Jak byste tým charakterizoval?
Mám z něj velmi dobrý pocit. Absolvovali jsme první zápasovou akci potom, co jsme se poprvé viděli na soustředění v Kutné Hoře. Víceméně celý tým se ovšem již zná z minulosti, protože většina kluků jezdila na Kempy talentované mládeže. Nějaké kamarádské i herní vazby tam proto už fungují a máme na čem stavět. V týmu se rozhodně cítím dobře.

Oproti předchozímu cyklu se trochu obměnil realizační tým. V čem vnímáte největší změny?
Myslím si, že teď jsou role v rámci realizačního týmu lépe specifikovány. Každý ví, co má dělat. Složení štábu je aktuálně silnější než v minulém reprezentačním období. A já mu věřím.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se