Odpracováno máme, shodují se po repre kempu Procházka a Ratajová

Lukáš Procházka na kempu ženské reprezentace v Kutné Hoře | foto: Český florbal

První soustředění nového cyklu ženské reprezentace je již minulostí a své dojmy z něj nám sdělil hlavní trenér Lukáš Procházka a zkušená florbalistka Denisa Ratajová.


Nově složená reprezentace žen má za sebou start přípravy na Světové hry a domácí světový šampionát a o důležitosti obou turnajů se české florbalistky samy přesvědčily náročností úvodního kempu v Kutné Hoře. "Musím říct, že první pocity jsou super. Udělali jsme opravdu hodně práce, máme za sebou kondiční testy a máme spoustu věcí, na kterých teď můžeme stavět. Pro holky to možná bylo náročnější než čekaly, ale i přesto se ty parametry práce projeví už na dalším kempu, protože jsme to velmi dobře odpracovali," uvádí hlavní trenér ženského národního týmu Lukáš Procházka. 

"Tréninků bylo opravdu hodně, k tomu ještě testování, ale myslím si, že nastavení týmu bylo skvělé. Odvedly jsme velký kus práce a já jsem zvědavá na další pokračování," přitakává také jedna z hlavních opor ženského týmu Denisa Ratajová. Ta už má dle svých slov dovolenou za sebou a nyní se tak může soustředit převážně na florbalovou přípravu. "Já jsem si dovolenou naplánovala hned po konci sezony. Odjela jsem na tři týdny na Kostariku, pak jsem týden strávila doma a pak už začala letní příprava, takže to uteklo docela rychle," směje se Ratajová, která je po ukončení kariéry Elišky Krupnové jedním z nejzkušenějších stavebních kamenů národního týmu, na svém kontě má 99 duelů a již pět účastí na mistrovství světa.

Na kempu ve středočeském městě se ale představilo také velké množství nových reprezentačních tváří. "Vnímal jsem holky spíš jako nový tým, který je v bezproblémovém procesu tvorby. Zkušenější hráčky dokázaly nastavit takové prostředí, že si myslím, že pro mladé holky bylo velmi příjemné do toho reprezentačního proudu vplout. Nevnímal jsem ani trochu žádný problém a tým fungoval bezvadně," těší hlavního lodivoda Lukáše Procházku.

Soustředění v Kutné Hoře už je tedy minulostí a co bude nyní? "Teď nastává čas na práci holek, my budeme jenom sledovat výsledky. Testy nám ukázaly, že kondiční parametry rozhodně nejsou v topu a teď je ten čas, kdy je potřeba na to přitlačit a nabrat kondici. Bude třeba taky zlepšit celkové individuální skills, a to je práce holek v klubu," uzavírá hlavní kouč.

Videoohlasy po kempu ženské reprezentace

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se