Porážka na závěr Slovak Challenge: česká U23 ztratila s Finskem

Petr Majer při utkání reprezentace U23 proti Finům | foto: Floorball Frames

Poslední zápas reprezentačního víkendu nesedl Česku U23. Národní výběr se nepopasoval úspěšně se stejně starými Finy, kteří jejich neporazitelnost na Slovak Challenge utnuli výsledkem 2:6. Jedinými střelci na české straně se stali Adam Zubek a Jakub Faksa z přesilovek.


Česko U23 – Finsko U23 2:6 (0:1, 1:3, 1:2)

Stejně jako v minulém střetnutí, ani proti Finům nepředvedli Češi ideální vstup do utkání. Jejich severští protivníci byli na míčku o poznání častěji, což jim dovolovalo tvořit si více příležitostí. Takže i přesto, že naši reprezentanti několik nebezpečných střel skvěle zblokovali, na pohotový pokus Lunda ze sedmé minuty už byli krátcí. Česká snaha vepředu potom končila v drtivé většině na tělech finských beků a brankář Rantaniemi neměl de facto žádné starosti.

Druhá třetina pouze prohloubila manko našich hráčů, když florbalisté Suomi brzy vedli už 2:0. A i přesto, že přesilovkové snížení Adama Zubka později přineslo naději na obrat skóre, Finové ji opět zpražili dalšími dvěma trefami mezi 35. a 39. minutou. Česko tedy vědělo, že v závěrečné části potřebuje smazat ztrátu tří gólů.

Ani poslední fáze zápasu se nestala tou etapou hry, během níž by se Češi ujali iniciativy. Finové si naopak hlídali příznivý stav, který navíc podpořili i dvěma přesnými zásahy, z toho jedním do prázdné branky. Až v úplném finiši se naskytla přesilová hra, jež přinesla snížení Jakuba Faksy na konečných 2:6.

Národní tým do 23 let tak sice nenavázal na předchozí dvě výhry na Slovak Challenge, získal však cenné zkušenosti do další práce.

Branky: 7. Lund, 25. Auvinen, 35. Haukkala, 39. Kilpeläinen, 44. Äijälä, 54. Auvinen – 32. Zubek, 60. Faksa. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Zásahy brankářů: Rantaniemi 12 – Kříž 22. | MATCH CENTER

Sestava Česka: Kříž (Hodík) – Piskáček, Eliáš, Čermák, Sidunov, Kawulok, Malič – Bachmaier, Vavroušek, Majer – Kún, Wiener, Zoufaly – Buršík, Fukala, Zubek – Horký, Smutný, Faksa.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se