Sparta se zapotila proti Ostravě, devět gólů nasázel Liberec Varům

Gólová oslava sparťanských hráčů při zápase Livesport Superligy | foto: Vojtěch Grohol / ACEMA Sparta Praha

Jak v prvním kole, tak to šlo i ve druhém. Hráči Sparty a Liberce navázali na minulé výhry a z úvodu Livesport Superligy vytěžili plný počet bodů. Severočeši opanovali poslední třetinu v Karlových Varech, zatímco Pražané se trápili až do posledních chvil doma s Ostravou.


Florbal Vary – FBC Liberec 3:9 (1:1, 1:2, 1:6)

Kdo se bude radovat v Karlových Varech, nebylo dlouho vůbec jasné. Výsledek měli sice po 40 minutách na svojí straně Liberečtí, vedení o jediný gól však pro ně neznamenalo žádnou velkou jistotu. Všechno se ale změnilo v závěrečném dějství, které hosté zvládli s obrovským přehledem. Příkladem budiž šest vstřelených branek a celkový úspěch 9:3.

Severočeský tým tak zůstává na čele Livesport Superligy i po druhém kole, tentokrát mu pozici lídra pomohl autor hattricku Jakub Mádlo či Marek Korych se třemi asistencemi. 

Branky: 1. Hozman, 34. Hejzlar, 60. Klápa – 20. Wiener, 28. Horn, 38. Mádlo, 44. Faksa, 45. Smolka, 52. Mádlo, 54. Trčka, 56. Faksa, 59. Mádlo. Rozhodčí: Baloun – Varga. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváků: 253. Zásahy brankářů: Draslar 25 – Chlad 14. MATCH CENTER | OHLASY DOMÁCÍ | OHLASY HOSTÉ


ACEMA Sparta Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 7:6 (2:1, 4:2, 1:3)

Z původně klidného vedení Sparty se nakonec stalo drama. Domácí hráči hlavně díky úderné pasáži mezi 33. a 38. minutou utekli Ostravě na rozdíl 6:2, ten ale postupně mizel. Třetí třetina přinášela postupné snižování hostů a osm sekund před koncem platil stav 7:6. FBC potom sice finální tlak už nevyužilo, Pražanům však cestu za výhrou rozhodně dost zkomplikovali.

Z individuálních výkonů stojí za zmínku čtyřgólový sparťan Jan Krejča nebo 2+2 Jiřího Curneyho. Co se týče Ostravanů, hlavním strůjcem napínavé zápletky se stal finský snajpr Tuomas Markkula se třemi trefami.

Branky: 3. Krejča, 13. Curney, 33. Krejča, 36. Curney, 37. Krejča, 38. Krejča, 43. Ujhelyi – 16. Viitanen, 23. Pobořil, 39. Markkula, 46. Markkula, 52. Markkula, 60. Pobořil. Rozhodčí: Kropáček – Novák. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváků: 192. MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se