První den MČR starších žáků v Brně je za námi! Známe první čtvrtfinalisty

Starší žáci Bulldogs Brno na MČR 2022 | foto: Český florbal

Mistrovství České republiky starších žáků dnes odstartovalo skupinovými zápasy. Po nich už známe první čtveřici čtvrtfinalistů. Kromě domácích Bulldogs se jimi stali také hráči Sparty Praha, Vítkovic a Tatranu Střešovice.


Skupina A
První třetina rozhodla o výhře Bulldogs

Buldoci na úvod turnaje přemohli Okříšky. Mistr Vysočiny sice nezačal špatně, ale v polovině prvního dějství udeřili domácí. Navíc v dalších třech minutách přidali Brňané ještě tři zásahy. Po této gólové smršti už se hosté nezmohli k zdramatizování utkání, navíc ve třetí třetině ještě pětkrát inkasovali. ''Rozhodla naše připravenost a dobrý vstup do zápasu,'' říká Jakub Zachoval, jež výhru Bulldogs režíroval hattrickem.

Buldoci si zajistili první místo ve skupině, porazili Liberec

Bulldogs Brno je prvním čtvrtfinalistou MČR 2023. Pořádající celek porazil FBC Liberec, a je tak jasné, že bude první ve své skupině. Vyrovnaný zápas rozhodly poslední dvě minuty druhé třetiny, ve kterých Buldoci dvakrát rozvlnili síť. Liberec v závěru sice dotahoval, ale Brňané poté znovu zareagovali, a pojistili si vítězství. ''Soupeř byl kvalitní. Byl to dobrý zápas. Děkujeme našim skvělým fanouškům,'' říká nejlepší hráč Bulldogs v zápase Petr Úlehla.

Liberec ozdobil vítězství osmi góly

V posledním utkání skupiny A se střetly Okříšky s Libercem. Začátek utkání byl vlažný, ale postupem času se začaly týmy více dostávat do brankových příležitostí. Trefoval se ovšem převážně Liberec, jež nakonec nepovolil svému soupeři jen jedinou branku. Liberecké FBC tak půjde do osmifinále jako lépe postavený tým.

Rozpis zápasů a výsledky

Bulldogs Brno – PSKC Okříšky-Rudíkov 9:1 ONLINE | VIDEO
FBC Liberec – Bulldogs Brno 4:7 ONLINE | VIDEO
PSKC Okříšky-Rudíkov – FBC Liberec 1:8 ONLINE | VIDEO

Skupina B
V dramatické bitvě uspěla Sparta

Pražané si od konce první hrací části drželi jednobrankový náskok, který zvýšili v 15. minutě. Gullivers však během 30 sekund našli odpověď. Vyrovnat však nedokázali, a tak udeřila Sparta dvěma slepenými góly. Odskočení na tříbrankový rozdíl se nakonec ukázalo jako zlomové. Jihomoravané už nedokázali zareagovat, a tak vítězství putuje do Prahy.

Sparta si vydřela druhé vítězství

Stejně jako Bulldogs, také Sparta už má své místo mezi elitní osmičkou letošního MČR jisté. Zajistila si ho v zápase proti Hradci Králové. Od začátku sparťané udržovali vedení, které ale Hradec opakovaně dokázal snižovat. Veškeré naděje domácích utnul Tomáš Novotný, který 6 minut před koncem zápasu zvýšil na 6:3 pro Spartu. ''Jsem rád, že se mi podařilo skórovat. Naši fanoušci byli skvělí a už se moc těším na zítra,'' říká nejlepší hráč utkání Martin Prunner.

Gullivers zvládli přestřelku s Hradcem Králové

Velmi zajímavé a vypjaté utkání s fantastickou diváckou kulisou. Přetahovanou o druhé místo ve skupině nakonec zvládli lépe Gullivers, kterým patřila třetí třetina. Právě v třetím dějství zvýšili Brňané svůj jednogólový náskok na pětibrankový. ''Měli jsme slabší začátek. Postupně jsme se však dostali do tempa. Hodně nám pomohly rychlé góly ve třetí třetině,'' říká čtyřgólový střelec Kryštof Kronek.

Rozpis zápasů a výsledky

ACEMA Sparta Praha BLUE – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 4:1 ONLINE | VIDEO
FBC Hradec Králové A – ACEMA Sparta Praha BLUE 3:7 ONLINE | VIDEO
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – FBC Hradec Králové A 8:3 ONLINE | VIDEO

Skupina C
Smrtící nástup zajistil Vítkovicím vítězství

Už na začátku 3. minuty zápasu vedly Vítkovice 3:0. Na nepříznivý vývoj zareagoval trenérský tým Českolipských brzkým time-outem. Ten sice na chvíli otupil tlak Ostravanů, ale začátek druhé poloviny zápasu přinesl znovu gólovou smršť. Během jedné minuty napadalo sedm branek, pět do sítě České Lípy a dvě na druhé straně. ''Věděli jsme, že jsme favoriti. Děkuji klukům za odmakaný zápas a našim fanouškům za skvělou diváckou kulisu,'' hodnotí zápas autor šesti kanadských bodů Václav Babík.

Vítkovice si připisují další vysokou výhru

Po České Lípě pokořily Vítkovice také FBC Plzeň. Velkou zásluhu na vítězství měl znovu Václav Babík, který si připsal pět bodů. Hattrickem se blýskl Sebastián Hachlica. Ostravané se tak přidávají k Buldokům a Spartě, jež si svoji čtvrtfinálovou účast zajistili v předešlých zápasech.

Také Česká Lípa zvládá důležité drama

Bitvou o druhé místo vyvrcholila skupina C. Lépe ji zvládla Česká Lípa, tudíž se v osmifinále utká s PSKC Okříšky. Naopak FBC Plzeň čeká boj s Libercem. ''Plnili jsme herní plán, který jsme si stanovili a myslím si, že jsme po zásluze vyhráli,'' říká nejlepší hráčka utkání Lucie Švajcrová. K vítězství Severočechů kromě zmiňované Švajcrové také výrazně přispěl Mikeš Motejzík, který nastřádal čtyři kanadské body.

Rozpis zápasů a výsledky

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC Česká Lípa white 12:4 ONLINE | VIDEO
FbC Plzeň blue – 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:13 ONLINE | VIDEO
FBC Česká Lípa white – FbC Plzeň blue 6:3 ONLINE | VIDEO

Skupina D
Olomouc dlouho držela krok, nakonec však Tatranu podlehla

Střešovický Tatran si vypracoval tříbrankový náskok. Olomoučtí jej ovšem během jedné minuty výrazně umazali. Jan Spurný a Marek Opuštil prostřelili, do té doby neprůstřelného, Pokorného. Tatran však po krásné kombinaci znovu odskočil a Olomouci tentokráte nezbyl čas na odpověď. ''Po dobrém vstupu jsme ve druhé třetině polevili. Ze zápasu se poučíme a jdeme si pro další výhry,'' říká hráč Tatranu Šimon Padevět.

Tatran doplní čtveřici kvalifikující se přímo do čtvrtfinále

Ve vyrovnané partii byl nakonec úspěšnější Tatran, který těžil z branek v prvním polovině utkání. Náskok 3:0 byl pro Střešovice dostačující, když se pardubickým SOKOLŮM podařilo skórovat pouze jedinkrát. Z trestného se prosadil Ondřej Prášek. Dále ale střílel pouze Tatran, kterému se v závěru ještě podařilo zvýšit náskok. ''Jako vždy s Tatranem, to byl těžký zápas. Myslím si ale, že jsme neodehráli špatné utkání,'' komentuje dění na hřišti zmiňovaný Ondřej Prášek.

Olomouc v druhé polovině udělala ze zápasu jednoznačnou záležitost

Dlouho vyrovnaný zápas se ve své druhé polovině proměnil v jednoznačnou záležitost. Hrálo se sice nahoru dolů, ale branky padaly převážně do branky Sokolů. Moravané si tak zajistili druhé místo ve skupině D. ''Odehráli jsme velmi dobrý zápas, přesně takhle se chceme prezentovat,'' říká spokojený Jan Borik.

Rozpis zápasů a výsledky

H TEST Tatran Střešovice – SAMIGAS FBS Olomouc 6:2 ONLINE | VIDEO
SOKOLI Pardubice – H TEST Tatran Střešovice 1:6 ONLINE | VIDEO
SAMIGAS FBS Olomouc – SOKOLI Pardubice 6:1 ONLINE | VIDEO

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se